Камъните за зодия Телец


Телците са премерени, интуитивни, пресметливи и изключително харизматични. Тяхната управляваща планета е Венера – планетата на любовта, партньорствата (в това число лични и професионални), както и на материалното благополучие. Всичко споменато до тук е тяхна мантра. В същото време представителите на тази зодия са работливи, но и инатливи и своенравни. Те умело боравят с пари. Финансите просто отиват при тях, но също толкова лесно ги и харчат. Парите за един истински Телец никога не са достатъчни. Както и любовта и вниманието, което получава от партньора си. За да е щастлив Телецът трябва поне веднъж да е срещнал истинската любов. Само че това не е гаранция, че ще се обвържат за цял живот, тъй като представителите на тази зодия са свободолюбиви и своенравни. Освен това винаги вярват, че някъде там има нещо по-добро за тях и разбира се, те го заслужават.


Подходящ камък за телците е сапфирът – символ на кралете, парите, високото потекло и управлението – всичко, за което мечтае Телецът. Камъкът ще им помогне да постигнат материалните си мечти и желания. Междувременно ще ги предпази от уроки и ще им помогне да открият потенциала си. Сапфирът насърчава честната игра и лоялност.

Изумрудът или както е наричан още „Камъкът на любовта и романтиката“ ще засили чувствата на Телците, които са толкова романтични по природа. Смарагдът символизира улегналата, дълбока и уравновесена любов. Освен това ще им помоге да останат верни на партньорите си, тъй като това доста често се оказва трудна или непосилна задача за тях.

Хубаво би било Телците да носят и тюркоаз. Това е най-силният камък против уроки и дава най-голяма защита. Тъй като представителите на втората зодия от зодиака са обикновено доста успели, е желателно да се предпазят от „злите очи“ на враговете и завистниците си. Освен това тюркоазът запазва приятелите, на които Телците толкова много държат.