Камъните за зодия Рак


Една от най-чувствителните и дълбоки зодии е Ракът. Представителите на тази зодия са привързани към дома и семейството. Техен приоритет не е толкова кариерното развитие, колкото домашният уют, комфорт и щастие на семейството.

Най-подходящият камък за Рака, това е Лунният камък, тъй като планетата – управител на Рака е Луната. От нея идва и огромната чувствителност на тази зодия. Луната символизира  майката в живота и хороскопа на всеки човек. Затова всеки един Рак е много добър и грижовен родител. Лунният камък ще помогне на четвъртата зодия от хороскопа да контролира чувствата си и да не бъде толкова зависима от дома и домашния уют. Интересното при Лунния камък е, че променя цвета си спрямо фазите на луната – когато е пълнолуние камъкът е по-ярък, а при новолуние – цветът не е толкова искрящ.

Друг подходящ камък за Раците е  Изумрудът или още наричан Смарагд. Това е камъкът на любовта и романтиката. Тъй като Рак е обичлива зодия и иска да бъде обичан, този камък ще донесе в живота му споделена и щастлива любов. Изумрудът символизира улегналата, дълбока и уравновесена любов между двама зрели души.

Ракът е изключително податлив на стреса и депресията, поради своята чувствителност. Следователно му трябва нещо, което да го предпази. Аметистът е този камък, който ще помогне на Рака да не се поддава на негативните енергии. Той ще отвори съзнанието на зодията за духовни преживявания и ще ги предпази от стреса. Физически лекува мигрена, главоболие, психични разстройства, пречиства кръвта и укрепва имунната система.

И така ако сте зодия Рак или ваш близък е роден под това съзвездие, бижутата за него са:

Изумрудената сребърна гривна,  Смарагдовият сребърен комплект,  Сребъренкомплект „Арт аметист“,  Сребърен комплект „Ново начало“