Лечебните свойства на среброто

Още преди хиляди години хората разбират за лечебните свойства на среброто. Всички забелязвали, че тези, които се хранят със сребърни прибори или пият от сребърни чаши, се разболяват по-малко и почти не страдат от инфекции. Разбира се тогава среброто е било скъпа придобивка и само кралете, рицарите и придворните имали досег с него. Това обяснява и защо при епидемии са оцелявали само богатите, а бедните умирали. От тези периоди идва и определението „синя кръв“. Това било страничен ефект на голямо количество прието сребро от организма.

Другият досег на хората със среброто е бил от т.нар. „светена вода“, тъй като водата става истински светена когато престои 7 години в сребърен съд. Така тя предпазва и от злите енергии или дявола. Всички знаем филмите, в които главните герои се окичват с истинско сребро, за да ги предпазва от таласъми, вампири, дяволи и други зли същества.

В крайна сметка швейцарският биолог Карл фон Нагел за първи път дефинира лечебните свойства на среброто, а именно „въздейства върху микроорганизми“. След неговите изследвания, както и редица последвали на други учени става ясно, че среброто има силно антимикробно въздействие. Говори се, че ако 1 антибиотик помага срещу 6 вида бактерии, то среброто помага срещу 500. Изключително полезно е в борбата срещу инфекциите на ушите, носа и гърлото, както и за цялостното покачване на имунната система. Освен това при налагане на марля, покрита със сребро върху открита и дълбока рана, тя се промива и заздравява изключително бързо и няма последствия за организма.

Затова, когато следващия път разглеждате бижута от сребро без родиево покритие или Ви е попаднала сребърна вода, замислете се дали именно това не Ви трябва.