Как да пазаруваме сребърни бижута онлайн

   

   В днешно време, при забързаното ни ежедневие често нямаме възможност да обиколим 10 физически магазина за 1 ден, за да намерим точно това, което търсим. Именно поради този факт онлайн пазаруването вече става предпочитано. За кратко време можеш да разгледаш много модели в много магазини, да се свържеш с консултанти, на които да зададеш въпросите си и след това да избереш артикул. В повечето случаи до 3 дни бижуто ще е при Вас.

Пазаруването онлайн има безумно много предимства:

 - бързина;

 - лесно намиране на това, което търсиш поради добро оптимизиране на интернет търсачките;

 - много по-добри цени от физическите магазини;

 - чести промоции, за които лесно разбираш;

 - възможност за връщане на артикула, ако не отговаря на изискванията на клиента и още много други.

Разбира се има и някои рискове:

 - бижуто да не е това, което сте видели и харесали на сайта;

 - съмнителен произход и качество;

 - закъснение на доставката;

 - риск при плащане с карта;

 - повреда на бижуто при транспортирането;

 - некоректни магазини, които не позволяват връщане на бижуто;

Някои от гореизброените рискове има как да бъдат избегнати:

 1. Запомнете, че по Закона за онлайн търговията всеки клиент има право да върне артикула до 7 работни дни след получаването му, без дори да дължи обяснение защо. Единственото условие е да не бъде нарушена целостта на бижуто. Ако магазинът не иска да приеме обратно бижуто може да сезирате Комисията за защита на потребителите и да напишете негативни коментари в интернет. Ние от Скай Силвър винаги уважаваме правата на клиентите си и техният комфорт е на първо място. Може да прочетете повече в нашите Общи условия.

 2. За да избегнете проблема със съмнителния произход и качество уверете се, че ще получите бижуто с нужните сертификати и печати. Проучете дали онлайн магазинът е регистриран в Министерството на финансите при лицата, извършващи дейности по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни. Това ще е гаранция за качество. Ние от Скай Силвър притежаваме такова удостоверение. Повече може да научите на следните линкове - 

За нас  и Сребро проба 925 или Стерлинг силвър.

 3. Ако имате възможност по-добре плащайте кеш при доставка. Има сайтове с изключително силни защити на лични данни, но определено голяма част все още не са достигнали такова ниво. Затова ние от Скай Силвър работим само с плащане при доставка.

 4. За да няма проблеми при повреда на бижуто при транспортиране, искайте от магазина при изпращането на бижуто да го застраховат. Повечето куриерски фирми имат тази услуга. Доставката се оскъпява, но сте сигурни, че няма да има проблеми.

Това са основните правила при онлайн пазаруването на сребърни бижута и ако ги спазвате няма да имате излишни главоболия.

Приятно пазаруване при нас!