Камъните за зодия Овен


Авантюристични, самоуверени и понякога егоцентрични. Има много епитети, които могат да опишат представителите на зодия Овен. Те са родени лидери, рядко успяват да се вслушат в чуждото мнение и изборът им почти винаги е свързан с поемане на рискове. Обичат екстремните изживявания и адреналина. В поведението им винаги има провокация. Не понасят несправедливостта и винаги се борят срещу нея. Овните са новаторите. Те повеждат хората след идеите си. Могат да излязат от всяка ситуация, без да се притесняват, че ще обидят някой. В любовта Овните са страстни, влюбчиви и всеотдайни. Но ако не им давате нужния адреналин и не поддържате интереса им, те са склонни да изоставят половинката си в търсене на нещо по-вълнуващо. В същото време обичат домашния уют и комфорт. Ако ги нямат, те просто не се чувстват цели.

За този зодиакален знак е препоръчително да носят някои от камъните гранат, хризопраз, цитрин или рубин.


Само и единствено Овенът може да развие пълния капацитет на действие на граната. Неговите свойства са достъпни само за честни и смели хора – водещи черти от характера на Овена. Гранатът придава още по-голяма смелост на собственика си и е присъщ за военните професии – кариера, изключително подходяща за Овена. Още повече, че тяхната управляваща планета е Марс – богът на войната. От древни времена хората са вярвали, че собствениците на граната имат силна космична връзка с души на силни и смели войни. Гранатът повлиява добре и кръвното налягане – нещо, с което Овните имат доста често проблеми поради буйния си нрав. Още повече, че представителите на тази зодия са податливи на високо кръвно налягане поради огромната космична енергия, която им се дава за усвояване. При неправилно боравене с нея произлизат и проблемите с високото кръвно.

Хризопразът от своя страна има редица сили, като например да прогонва алчността, егоизма и небрежността. Ако зодия Овен имат негативни черти, то това определено са гореизброените. Те са известни със своя егоизъм и желание за много пари и просперитет. В това няма нищо лошо, стига да е в допустими граници. Хризопразът ще сложи порочните им навици в норма.

Цитринът пък ще им помогне в новите им бизнес начинания, с които представителите на първата зодия от зодиака са известни. Овните са новатори и имат силно желание за изява и финансово обезпечение. Цитринът ще им донесе пари, успехи в бизнеса и работата, както и достатъчно признателност към хората, които са му помогнали да стигне до тук, че да подели успехите си с тях. Последното е изключително трудно за един истински Овен.

Овните са пословични и със своите страстни връзки и любови. За тях няма средно положение – или са много влюбени, или ще сте им тотално безинтересни. Ако някой Овен се е „объркал“ и не вкарва достатъчно страст във връзката си, то това ще съсипе отношенията му. Рубинът е подходящ за поддържане на огъня. Това е камъкът на страстната любов и на огромната сексуална енергия. Последното Овните го имат и трябва да го имат в изобилие. Иначе не са щастливи!

Ако Вие сте Овен или Вашият любим/любима е от тази специална зодия, то може да разгледате нашите бижута с гореизброените камъни на следните линкове: