Камъните за зодия Лъв

Дойде ред и на господаря на зодиака – Лъвът. Ако имате приятел Лъв в обкръжението си ще разберете защо го наричаме така. Лъвовете се познават от далеч – гордо изправени, вървящи сякаш всички гледат тях. И най-вероятно е така. Нека да разгледаме най-подходящите камъни за тази величествена зодия.

1.    Слагаме на първо място цитрина. Това е „слънчевият“ камък, а именно Слънцето управлява зодия Лъв. Цитринът ще помогне на господарите на зодиака да бъдат по-усмихнати, енергични и не на последно място – ще им донесе много пари и слава, които, обаче, ще бъдат заслужени. Цитринът бива наричан „камъкът на успеха“. Ключовите думи за него са успех и изобилие  – едни от най-важните качества за истински Лъв.

2.    Второто по важност нещо в живота на Лъвовете – това е любовта. Но не просто любов. Тя трябва да е пламенна, изгаряща, страстна и истинска. Именно такава любов ще им донесе Рубинът. Ако Лъвовете носят този камък със себе си, това ще им донесе любовта, за която копнеят.

3.    Какво ли би правил Лъвът без неговата смелост и лична сила? По природа всички представители на зодията са „въоръжени“ с тези качества. Но понякога животът ги лишава от тези така необходими черти на техния характер. Гранатът би помогнал за възвръщане на смелостта и силата на Лъва. В древността много войни са носили гранат със себе си, защото са вярвали, че камъкът ги свързва с духовете на други могъщи войни и им дава свръхестествена сила. Затова и гранатът би повлиял добре на Лъвовете.


Ако сте решили, че Вие или някой Ваш близък Лъв има нужда от подарък, ето няколко изискани бижута с гореизброените камъни: Цветните сребърни обеци, Сребърен комплект „3 нюанса“, Сребърен комплект „Слънце“, Сребърният гранатен комплект, Сребърният комплект на търговеца, Тайландски цитринов сребърен комплект, Сребърна висулка с естествен рубин и Сребърната рубинена висулка.