Цитрин - камъкът на успеха

                                                    

Името на цитрина произлиза от латинската дума citrus поради цвета му. Цитринът е скъпоценен камък, разновидност на кварца. Доста трудно се открива този камък в естествена среда. Находищата му се намират в САЩ, Бразилия, Великобритания. Кристалите цитрин имат тригонална симетрия и се срещат в естествен вид основно като шестостенни. Цитринът е доста твърд камък. Само 3 пункта преди диаманта по скалата на Моос. Може спокойно да надраска стъкло и желязо.

Ключовите думи за този скъпоценен камък са успех, изобилие и лична сила. Цитринът „осветява“ много аспекти от живота ни. На първо място той се използва за успех в бизнеса и печелене на пари. Твърди се,че ако поставите цитрин в касата си или до касовия апарат във Вашата фирма,камъкът ще донесе много голям финансов успех. Освен това при водене на фирмени преговори е добре да носите бижу с естествен цитрин. Той ще помогне преговорите да завършат във Ваша полза. Затова го наричат и „Камъкът на успеха“ или „Камъкът на търговеца“. В допълнение цитринът носи и щедрост, така че успехите биват споделени заслужено с останалите. Цитринът помага не само да спечелиш определено богатство, но и да го задържиш. 

Другата голяма сила на този скъпоценен камък е мощната му положителна енергия и силата да „чупи“ негативната и да я разсейва. Това е единственият камък, който не се нуждае от перманентно почистване или зареждане,тъй като всъщност той не поема негативната енергия. Цитринът може да „изчисти“дома, офиса и всякакви други помещения от негативните енергии и то доста бързо и ефикасно. Като цяло това е скъпоценен камък, който стабилизира енергията на човека. Носи също така и надежда.

Цитринът се свързва със чакрата на слънчевия сплит. Това значи, че засилва личната енергия, сила и изява. Може да се използва за фокусиране на волята върху определена мечта. Поради това дава и нужното самочувствие на собственика си. Цитринът се използва, за намаляване на саморазрушителните тенденции у собственика си, овладяване на силните емоции, предпазва от поява на травми, скръб, депресии. Скъпоценният камък въздейства положително на стомаха, дванадесетопръстника и като цяло на храносмилателната система. 

Наши бижута с естествен цитрин са: 
Сребърен комплект „Слънце“Тайландски цитринов сребърен комплект и Сребърен пръстен „Цитриново око“